Május 25. - A bor napja

Mikor máskor is ülhetnénk meg a bor napját, ha nem a születésnapomon?

Számvetés helyett azonban álljon itt egy párhuzam a bor és a coaching között. Nem, nem szoktunk borozni a coaching üléseken, mielőtt érkezne a kérdés, viszont a borkészítés és a fejlesztő coaching folyamat között felfedeztem néhány páruzamot. Felkészültetek?

A bor szőlőfürtükből készül, sok apró szemecskéből. Ezeket szüretelik, összegyűjtik, tapossák, gyúrják, halmazállapota mindeközben megváltozik.

Hordókba töltik, pincébe rakják, kóstolgatják, majd palackozzák és mi már élvezhetjük is a bort.  

Az ügyfelek sokszor összetett problémával keres fel, amiket egyenként megvizsgálunk, rendszerbe helyezünk, átalakítunk, több szemszögből megvizsgáljuk. Átbeszéljük, hogy bizonyos célok eléréséhez min érdemes változtatni.

A változáshoz, változtatáshoz idő kell (itt jön be a hordó), főként ahhoz, hogy az ügyfél megfejlődjön valamit a folyamatban. Fontosnak tartjuk azt is, hogy megéreztessük annak az ízét is, hogy milyen lesz majd akkor az élet, ha ez a változás már bekövetkezett, ha a célt már elérte.

Ehhez is idő kell, hogy egy új életminőséget megszokujunk, magunkénak érezzünk, nem igaz?

Fejlesztő coachként célunk, hogy úgy segítsünk a fejlődésben, változásban, hogy ügyfeleink a jövőben is képesek legyenek bátran lépni, kimozdulni bizonyos helyzetekből és magabiztosan lavírozzanak a különböző akadályok között.

Te egy pohár bor mellett milyen változtatásokon szoktál töprengeni?