Május 19. - Az IBD (irritábilis bélszindróma) napja

A mai nap a gyulladásos bélbetegségre hívja fel a figyelmet, mely sokunkat érint(het).

23 éves, frissen diplomázott pályakezdőként diagnosztizáltak fekélyes vastagbélgyulladással. Többek között elhangzott, hogy ‘ebből nem lehet meggyógyulni, ez egész életét végigkíséri es meghatározza, nem tudjuk mi az oka, ne is keresgélje az interneten, mert ez csak úgy jön’.

Nem példát statuálni jöttem és elújságolni, hogy hosszú évek óta nincsenek tünetek, hanem, hogy a ‘ne is keresgéljen az interneten, nem fog találni semmit’-tel szembementem, olvastam, kutattam, kérdeztem, mígnem fiatal felnőttként ráeszméltem, hogy ez bizony egy pszichoszomatikus betegség.

Milyen jó lett volna, ha akkor tudom, hogy lehet alternatív módon is kezelni különféle érzelmi blokkokat, melyek a test energiaáramlasara is kihatással vannak.

(Félreértes ne essék, mindenkit arra buzdítok, hogy konzultáljon rendszeresen gasztronterológusával, ahogy én is teszem és kövesse az utasításokat!)

Az EFT (emotional freedom technique, magyarul: érzelmi felszabadítás technikája) a testben lévő meridián pontok kopogtatásával segít abban, hogy az energia  szabadon áramoljon a testünkben, miközben a problémánkhoz kapcsolódó érzelmeinkről beszélünk es adunk nekik teret.

A coachingban ez a technikát is széles körben alkalmazzunk olyan ügyfeleknél, akiknek valamiféle elakádasuk, érzelmi blokkuk van.

Ez a módszer segíthet abban, hogy bizonyos terheket letegyünk, könnyebbek legyünk, és így talán a testünk is képes hamarabb meggyógyítani magát.

Te milyen érzésre kopogtatnál velem?