Június 29. - A sár világnapja

Igen, igen, a sárnak is van napja, sőt... világnapja!

Mindig tanul valamit az ember, nem igaz?

Sárdoblás és sárbirkózás itt és most nem lesz érdeklődés hiányában, viszont a sár nagyon jól megtestesít élethelyzeteket, melyekről beszélgetünk és beszélni is kell egy coaching ülésen.

Ez a ragacsos, félig folyékony, félig szilárd halmazállapotú anyag képes minket lehúzni, megállítani, beszippantani, vagy akár el is csúszhatunk rajta. Biztosan ti is voltatok már olyan helyzetben, amibe úgy rendesen beleragadtatok, és nem tudtátok, hogyan tovább, mert úgy tűnt, ebből aztán nincs kiút.

Coachként abban segítek, hogy megnézzük, mi is az a dolog, amibe beleragadtál, mi is az  dolog, ami megállít, lelassít, beszippant, és közösen megtaláljuk, hogyan is lehetne ezt az állapotot megszüntetni, és kimozdulni onnan.

A sár azonban nem mindig csapda, hanem lehet otthona az élővilágnak, növényeknek és állatoknak. Épülnek sárból házak is. És azt se feledjük, hogy sár akkor keletkezik, ha víz van a közelben, ami pedig az életet jelképezi.

Ha olykor meg is akadunk, el is csúszunk valamin, beleragadunk valamibe, érdemes megvizsgálni, mi is az, honnan jöhet, hiszen hasznunkra is válhat egy ilyen elemzés. Sokszor az ilyen szituációk indítanak el minket egy önismereti úton, vagy sarkallnak változásra.