Június 23. - Spamellenes világnap

Melyikünk ne kapott volna kéretlenül levelet, akár elektronikusan, vagy postai úton.

Vagy kinek érkezett már a spam mappába fontos információ (például iráni vízum....)?

E-mail szolgáltatónk elvégzi helyettünk a munkát, hogy melyik feladó, téma kerül a kéretlen levelek közé, de vajon mi magunk képesek vagyunk-e szortírozni a minket ért ingereket aszerint, hogy mi az, ami akár hosszú-, akár rövidtávon szolgál minket?

A coaching üléseken beszélünk arról, mi a fontos az ügyfélnek az adott témával, vagy céllal kapcsolatban, mi az amire még szüksége van annak érdekében, hogy megtegye az első, vagy akár az utolsó lépést annak az életnek az irányába, amilyet megálmodott magának.

Ránezünk a témával kapcsolatosan azokra a tényezőkre is, melyek szolgálják a célt. Ezek lehetnek erőforrások ( korábbi tapasztalatok, tárgyi tudás), tulajdonságok ( bátorság, kedvesség, szorgalom). Fontos azonban azt is megvizsgálni, hogy mi az, ami még viszatartó erőt képez, egy gátat, ami miatt az az ominózus első, vagy utolsó lépés még nem történik meg. Az ilyen tényezők nem szolgálják a célt, így azok spam mappába tételével segíthetjük az ügyfelet abban, hogy az erőforrások, tulajdonságok, pozitív minőségek szem előtt tartásával munkálkodjon a célokon és jövőn.

Mi az, ami a legjobban szolgálja a Te célodat?