Május 17. Homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap

1990-ben ezen a napon törölte az Egészségügyi Világszervezet  a homoszexualitást a betegségek nemzetközi osztályozásából.  Ezt ünnepeljuk ma, mint a Homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot.

Míg az előző posztok írásához megtörtent eseteket használtam fel, most engedjétek meg, hogy ebből a szerepből kilépve osszam meg, hogy mi van bennem a témával kapcsolatban.

Kockázatos próbálkozás, de talán tudok nektek is ötletet adni azzal kapcsolatosan, hogyan is alakítanék egy beszélgetést olyasvalakivel, aki nehezen tolerája a másságot, legyen szó annak bármilyen jellegéről is.

Nem léphetek ki a coach szerepemből sem, mert a konfliktuskezelésre használt eszköz segítségével próbálnám meg azt, hogy érzékenyítsem a témával kapcsolatban.

Kérném, hogy képzelje el, hogy mlyen lehet a másiknak, mit érezhet, milyen problémákkal küzdhet, mit gondolhat saját magáról és az életéről? Ha ezek a kérdések célba értek,és jó volt a fogadtatás, tovább mennék, és a hasonlóságokat aknáznám ki a szóba forgó emberek, csoportok között, és elindulnék abba az irányba is, hogy vajon milyen feltételekkel tudnának ezek a felek, csoportok jől együttműküdni?

Talán, ha ezek a kérdések többször hangoznának el, az már egy hatalmas lépés volna a békés egymás mellett élés irányába.

Te hogyan próbálnád meg elfogadtatni a másságot?